ото УНІАНГонтарєва не піде на допит в ГПУ / фото УНІАН

Екс-глава Національного банку Валерія Гонтарєва не має наміру йти на допит в Генеральну прокуратуру і запрошує слідчих в Лондон.

Про це вона повідомила агентству "Українські новини".

"Я не збираюся йти на допит. Я живу і працюю в Лондоні. Якщо вони хочуть приїжджати мене допитувати, то хай приїдуть і допитають", - сказала вона.

Відео дня

Гонтарєва зазначила, що не має ніякого відношення до махінацій бізнесмена Сергія Курченка.

Читайте такожПрокурор Кулик звинуватив Порошенка у втручанні в розслідування справи, в якій фігурує оточення президента (документ)

"Це взагалі, крім як політично мотивованим, ніяк неможливо назвати. Тому що я не те, що з Януковичем або Курченком ніколи не бачилася, або з Арбузовим ніколи не була знайома, я ніколи не брала участі ні в якій угоді, ні в якій якості. До мене це не мало ніякого відношення", - додала екс-глава НБУ.

Гонтарєва також заявила, що рішення судів на користь Ігоря Коломойського по ПриватБанку є фіаско судової системи країни.

"Ви ж розумієте, що це повне фіаско всієї нашої правоохоронної судової системи. Це може закреслити всі ті досягнення, які ми зробили за останні 5 років в країні. Це повне свавілля рішення судів", - сказала Валерія Гонтарєва.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що ГПУ України викликає на допит і для вручення підозр Валерію Гонтарєву, екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна та чинного глав АП Олексія Філатова. Інформація про це з'явилася ще в кінці березня, проте тоді ГПУ спростувала і вручення підозр, і допит.