Ілюстрація / REUTERS

Держдепартамент виступив з офіційною заявою щодо виборів президента України, зазначивши, що США з нетерпінням очікують на роботу із Володимиром Зеленським.

Офіційна заява Держдепу є в розпорядженні Громадського.

«Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах. Ми також вітаємо український народ з проведенням виборів, які відображають міцність демократії в Україні через 5 років після Революції Гідності та після п’яти років безжальної російської агресії», — заявили у відомстві.

Відео дня

Читайте такожТрамп подзвонив Зеленському та привітав із перемогою на виборах

США зазначають, що вибори були мирними і конкурентними, а їхній результат відображає волю народу.

«Сполучені Штати неухильно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і продовжать підтримувати Україну в процесі проведення необхідних реформ. Ми з нетерпінням очікуємо на роботу з обраним президентом Володимиром Зеленським для досягнення спільної мети обох країн — безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України», — наголосили в Держдепі.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Явка виборців у другому турі виборів президента на території України становила 61,37%. У ЦВК заявили, що орієнтовно 30 квітня зможуть оголосити офіційні результати другого туру виборів.