Ілля Кива / Фото: СПУ

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повинен бути звільнений з займаної посади і понести кримінальну відповідальність за свідоме «протягування» через парламент необхідних йому законів. Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в ефірі телеканалу «NEWSONE», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Соромно, що на сьогодні ця людина є другою особою в державі. Повинна бути не лише відставка Парубія, а посадка Парубія! Притягнення його до кримінальної відповідальності за ті рішення, які він насильницьким шляхом протягував через парламент за свою каденцію. Згадайте, скільки тисяч разів могло виноситися те або інше рішення на голосування, зручне Парубію, або його політичній силі», - сказав він.

Кива також підкреслив, що відповідальність повинні понести всі члени парламентської більшості, які брали участь у прийнятті законів.

Відео дня

«До цієї людини маса питань. І однією його відставкою ми нічого не вирішимо! Сьогоднішня коаліція - Блок Петра Порошенка і Народний фронт, - хіба вони не причетні до ситуації, що склалася в нашій країні? У 2014 році ми сказали, що вся Партія регіонів повинна нести відповідальність і відповідати. Сьогодні я кажу те ж саме. Депутати БПП і Народного фронту також повинні нести відповідальність, і так само відповідати за ситуацію, яка склалася в нашій країні, а це - хаос, злидні, фактично розвалена країна», - зазначив політик.

На його переконання, на сьогодні необхідний розпуск чинного складу Верховної Ради і проведення дострокових виборів.

«Не тільки Парубія, але і весь парламент потрібно міняти. І чим раніше ми це зробимо, тим менше ми їм залишимо часу, щоб вони нам гадили. Ми в жодному разі не повинні дати їм можливість продовжувати знищувати наше майбутнє», - підсумував він.