Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що результати президентських виборів в Україні свідчать про "абсолютний провал політики Порошенка".

Про це він заявив у Владивостоці, де зустрічався з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином, пише ТАСС.

"Що тут оцінювати? Це повний, абсолютний провал політики Порошенка. Я впевнений, що нова влада не може цього не розуміти, чудово це розуміє. Подивимося хоча б на перші кроки. Розуміти - це одне, а вибудувати реалістичну політику, що відповідає інтересам свого народу, - це інше", - заявив Путін.

Відео дня

Також він сказав, що відносини Москви і Києва нібито будуть залежати від політики, яку буде проводити нове керівництво України.

Читайте такожРосія рішенням про паспортизацію жителів ОРДЛО порушує резолюцію Ради безпеки ООН – Гримчак

"Ми хочемо, ми готові до того, щоб відновлювати відносини в повному обсязі, але ми не можемо робити це в односторонньому порядку", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу, грубо порушивши міжнародне законодавство та Мінські угоди.

"Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку відповідно до ч. 8 ст. 14 федерального закону від 31 травня 2002 року №62 ФЗ "ПРО громадянство Російської Федерації", - йдеться в указі.

У Кремлі пояснили, що Путін прийняв таке рішення "з метою захисту прав і свобод людини і громадянина", на підставі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права".

Президент України Петро Порошенко зазначив, що указ Путіна - це чергове безпрецедентне втручання РФ у внутрішні справи незалежної держави, грубе порушення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, і повне нехтування своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей. Порошенко заявив, що Кремль свідомо і цинічно порушує міжнародне гуманітарне право, яке забороняло окупаційної влади змінювати громадянство жителів окупованих територій, і нахабно "торпедує" мирний процес на Донбасі.