Богдан познайомився з Зеленським більше п'яти років тому / фото УНІАН

Перші розмови про висунення шоумена Володимира Зеленського на пост президента були ще в 2015 році.

Про це виданню «Новое время» і «Українська правда» розповів Андрій Богдан — адвокат олігарха Ігоря Коломойського і юрист новообраного президента Володимира Зеленського.

На питання журналістів про те, чи дійсно він суттєво сприяв тому, щоб Зеленський йшов на президентство він відповів: «Так, це абсолютна правда. Я один з тих, хто його переконував».

Відео дня

Він додав, що познайомився з Зеленським більше п'яти років [тому]. За його словами, це було ситуативне спілкування у колі спільних знайомих. Потім «були світоглядні, філософські зустрічі». Тоді Богдан працював радником голови Дніпропетровської ОДА.

Читайте такожЦВК прийняла оригінали протоколів з усіх округів

«А потім, коли народний депутат Борис Філатов був обраний міським головою, там звільнився мажоритарний виборчий округ. І я його [Зеленського] набрав, попросив зустрічі. Заради цього я навіть спеціально прилетів в Одесу, з ним зустрівся.

Тоді Богдан пропонував Зеленському балотуватися в депутати по мажоритарному виборчому округу. За словами Богдана у Зеленського тоді була позиція, що це неправильно, оскільки він міг втратити довіру, якщо б став просто одним з депутатів.

«Ще до цього, у нас була одна зустріч в одному ресторані з друзями. І жарти про "Слугу народу" і президента ... Для мене це були зовсім не жарти, а серйозна фраза, яку я йому сказав: "Володя, ти взагалі розумієш, що фільмом "Слуга народу" ти дав людям надію? І якщо ти навіть не спробуєш це зробити, то певним чином їх кинеш, підведеш. Напевно, воно тобі не треба, але вони цього чекають. Виграєш ти або не виграєш — це інше питання. Але якщо ти цього не зробиш, то точно ти чергова особа, якій люди довірилися, і ти їх підвести", - розповів юрист.

Знову Богдан зустрівся із Зеленським, щоб конкретно говорити про президентство, вже в 2018 році. У березні того року вони замовили перше соцопитування, в якому зазначався Володимир Зеленський. За словами адвоката, в ньому шоумен зайняв 6-е місце.

«Я йому показав цю соціологію, сказав: "Дивися, ти слова не сказав, що ти йдеш у політику, а вже маєш чудовий стартовий майданчик. Знову ж таки, якщо ти цього навіть не спробуєш зробити, то суспільство отримає черговий "кидок"», - сказав Богдан.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% електронних протоколів про результати голосування у другому турі виборів президента України, за кандидата в президенти Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців (13 млн 541 тис. 530 осіб), за чинного главу держави, кандидата в президенти Петра Порошенка - 24,45% (4 млн 522 тис. 320 осіб). Недійсними визнали 2,31% бюлетенів.