Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Росія рішенням про паспортизацію жителів ОРДЛО створює привід для військового втручання в Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільному з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом брифінгу в Києві.

Читайте такожУкраїна на засіданні Радбезу ООН закликала РФ скасувати указ про видачу паспортів на Донбасі

Відео дня

«Ми прекрасно розуміємо, що це рішення прийняте тому, що в Москві припинили думати, що вони встановлять тут проросійську реальність», - заявив міністр.

За словами Клімкіна, Росія системно намагатиметься втручатись у внутрішні справи України.

«Росія свідомо створює привід для втручань, у тому числі військових, мілітарних. Будуть казати, що там росіяни чи російськомовні. Звичайно, ми знаємо ці маніпуляції… Будуть це намагатися використовувати в майбутньому», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».