Рубана підозрюють у плануванні теракту / фото УНІАН

Експерт із питань державної безпеки, екс-керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив, що як людина особисто знайома з Володимиром Рубаном, може підтвердити, що той давно хотів залишити Україну.

Читайте також"Бігти він може тільки в одну країну": Гримчак назвав ймовірне місце переховування Рубана

Про це повідомляє «Обозреватель».

Відео дня

Вовк зазначив, що відповідно до законодавства, за діями Рубана і Савченко здійснювалось спостереження, але для затримки Рубана не було законних підстав, адже була відсутньою нова міра запобіжного заходу, яка б могла обмежувати його пересування.

Як повідомляв УНІАН, за даними ЗМІ, підозрюваний у підготовці теракту екс-керівник центру "Офіцерський корпус" Володимир Рубан залишив територію України.

Надію Савченко і Володимира Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

У ніч на 16 квітня Броварський міськрайонний суд звільнив Савченко і Рубана з-під варти, оскільки сплив термін їхніх запобіжних заходів. При цьому не було обрано нових запобіжних заходів.