Радника Зеленського Апаршина назвуть "агентом КДБ" / скріншот

Росія планує запустити фейки через ЗМІ про радника новообраного президента Володимира Зеленського Івана Апаршина, нібито він "агент КДБ/ФСБ".

Про це 2 травня повідомив у Facebook очільник "Громадянської позиції" екс-кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

"Варто було Зеленському скористатися порадою і залучити професіонала в сфері оборони Івана Апаршина, як Москва підготувала провокацію, проти Апаршина: за моїми даними, Росія планує запустити через свої ЗМІ фейк, нібито Апаршин є "агентом КДБ/ФСБ")", - написав Гриценко.

Відео дня

За його словами, "причина проста як валянок: Москва аж ніяк не хоче бачити професіоналів поряд з новообраним президентом України."

Читайте також"Я можу спланувати операцію": радник Зеленського оцінив перспективу військового шляху звільнення територій

Гриценко пов’язав провокацію проти Апаршина із рішенням Басманного суду Росії, який заочно заарештував Гриценка і оголосив в міжнародний розшук за статтею "заклики до тероризму".

"Варто було мені зустрітися з Володимиром Зеленським, порадити йому професіоналів у ключових сферах, як одразу ж Москва надіслала "вітання": рішенням Басманного суду", - стверджує очільник "Громадянської позиції".

Апаршин - колишній директор Департаменту воєнної політики Міноборони та головний інспектор Міноборони, у минулому начальник Управління оборонної та безпекової політики Секретаріату Кабінету міністрів. Він більше відомий як "міністр оборони Анатолія Гриценка" – Гриценко публічно оголосив його кандидатом у міністри у разі виграшу. У 2014 році Апаршин входив у першу десятку списку "Громадянської позиції" на парламентських виборах.