Зеленський обговорив із нардепами дату інавгурації / фото УНІАН

На зустрічі у Верховній Раді з новообраним президентом України Володимиром Зеленським були присутні представники практично всіх фракцій, окрім Радикальної партії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам після зустрічі співголова групи "Відродження" Віктор Бондар.

Читайте такожЗеленський заявив про підготовку "кількох ходів" у відповідь на паспорти РФ для жителів ОРДЛО

Відео дня

"Не було Тимошенко, не було Ляшка, від Тимошенко був заступник Іван Крулько, від Ляшка взагалі нікого не було... "Народний фронт" - був Тетерук і Геращенко, від Порошенка була Ірина Геращенко і заступник керівника фракції", - сказав народний депутат.

За його словами, обговорювалася дата інавгурації - 19 або 28 травня, і чи можливо встигнути підготувати інаугурацію на 19 травня, враховуючи, яка кількість іноземних гостей має бути там присутня.

"Абсолютно правильно ставив питання Зеленський, що немає часу тягнути, 19 вже треба починати працювати і не затягувати інаугурацію", - зазначив Бондар.

"Двічі, тричі ходили по колу: яку ж дату визначити - 19 чи 28? І в підсумку більшість керівників фракцій сказали, що їм треба з фракціями радитися. І 14 числа вже буде спільне рішення, на яку дату більш-менш вірогідно вийти", - заявив співголова групи "Відродження".

На запитання, чому йдеться про 28 травня, він відповів, що це буде пленарний вівторок.

"Більшість керівників фракцій чесно говорили, що у депутатів питання: до 27 числа... якщо ми цей рубіж переходимо, то після 27 начебто президент не має права розпустити Раду. І тому більшість підводили Зеленського до того, що 28 числа більш-менш для всіх була би така дата, щоб депутати спокійно голосували і відчували, що змін не відбудеться в плані розпуску Ради", - пояснив Бондар.

На його думку, не виключено, що депутати підтримають і дату 19 травня.

Своєю чергою, голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський повідомив, що керівники та представники фракцій взяли до уваги запропоновану Зеленським дату інавгурації 19 травня і пообіцяли увечері 13 травня або ж вранці 14 травня на засіданні своїх фракцій ухвалити рішення.

"І 14 числа постанова про призначення дати інавгурації президента України буде проголосована в залі Верховної Ради", - запевнив Новинський.