Суддя обіцяє зробити все від неї залежне для успішної роботи суду / фото УНІАН

Новообрана голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич обіцяє зробити все, що від неї залежить, для того, щоб суд працював успішно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала у коментарі журналістам.

Танасевич повідомила, що з червня 2012 року вона працювала у Печенізькому районному суді Харківської області.

Відео дня

Читайте такожУ Вищому антикорупційному суді назвали терміни початку роботи

На питання щодо перших ключових рішень суду вона зауважила: "Зараз дещо складно зазначити, які кроки будуть першими. Тому що це завдання з усіма невідомими: створення нового суду, нової спеціалізації. Будемо працювати і будемо по ходу справи вирішувати ті проблеми, які будуть виникати".

Водночас, Танасевич фактично на всі питання журналістів не відповіла по суті. Зокрема, щодо кількості справ, яку матиме суд на початок роботи. "На теперішній час Державна судова адміністрація України поки що не надала таких чітких відомостей", - сказала вона.

На питання щодо її повноважень Танасевич зазначила лише, що це визначено в законодавстві, і що повноваження здебільшого пов'язані з організаційною діяльністю та забезпеченням матеріально-технічної бази суду.

На питання щодо її майбутньої зарплати та задекларованих нею 25 земельних ділянок, Танасевич не назвала конкретної суми зарплати, лише порадивши журналістам почитати закон або ж почитати наприкінці року її декларацію. "Земля відображена в декларації. Ця декларація пройшла повну перевірку Національного агентства з питань запобігання корупції", - сказала суддя щодо землі і не відповіла, звідки вона в неї.

Танасевич також зазначила, що питання щодо того, де буде розміщено суд, поки залишається відкритим.

На питання, які найбільші проблеми вона наразі бачить перед судом, Танасевич сказала: "Дещо складно прогнозувати на майбутнє. Невідомо, які проблеми виникнуть, невідомо, які будуть шляхи їх вирішення. Від себе можу тільки зазначити, що зроблю все, що від мене залежить, для того, щоб суд працював успішно".

Крім того, на питання, коли варто очікувати запуску суду, вона сказала: "Це питання будуть вирішувати збори суддів Вищого антикорупційного суду".

Танасевич також не дала відповідь щодо її оцінки рівня корупції в Україні. "Я не уповноважена надавати оцінку рівня корупції і не проводила жодних досліджень з цього питання", - сказала вона.

На питання, яким бізнесом займається її чоловік, суддя зазначила, що це відображено в електронній декларації.