Путінські "Ночные волки" не зможуть в`їхати до України / REUTERS

Співробітники Державної прикордонної служби України ввели посилені заходи безпеки на державному кордоні напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте такожThe Atlantic: Росія вербує неонацистів, бійцівські клуби і байкерів для диверсій на Заході

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, заходи проводяться з метою недопущення ввезення в Україну зброї, боєприпасів, вибухівки, інших засобів терору, а також в’їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію.

Відео дня

«Зокрема, це стосується і осіб на мотоциклах, котрі відносяться до байкерського руху «Ночные волки», - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що заходи безпеки проводяться й на основі проведеного аналізу та досвіду попередніх років.

“У 2017-2018 роках такі спроби мали місце з боку членів російського байкарського клубу «Ночные волки» та їх адептів, з так званих самопроголошених «ДНР/ЛНР» – байкарського клубу «Ночные волки. Донбасс», які прямували напередодні 9 травня під загальним гаслом мотопробігу «Дороги Победы – на Берлин-2018», - зазначили в ДПСУ.

В прикордонній службі не виключать спроб з боку окремих представників згаданих та інших радикальних байкарських клубів потрапити на територію України під виглядом мототуристів та влаштувати провокації.

“Тому у разі прибуття в пункти пропуску іноземців (насамперед, що пересуваються мототранспортом), які агресивно налаштовані щодо держави Україна, будуть висловлювати незадоволення українською владою, прямувати з прапорами РФ, проросійською символікою, георгіївськими стрічками, матеріалами агітаційного характеру, буде прийматись рішення щодо непропуску таких осіб (груп) в Україну, за наявності правових підстав буде заборонено цим особам (групам) в’їзд в Україну у визначеному законодавством порядку”, - підсумували у повідомленні.

Нагадаємо, у поліції напередодні 8-9 травня нагадали про заборону на георгіївські стрічки та тоталітарну символіку.