У Зеленського збираються переглянути призначення Порошенка / фото facebook.com/ze2019official

Після вимоги Володимира Зеленського провести інавгурацію 19 травня, його радник Олександр Данилюк заявив, що майбутній президент піддасть перегляду "одіозні рішення" і призначення діючого глави держави.

Про це він розповів в інтерв'ю Liga.net.

Читайте такожДанилюк назвавши пріоритети перших 100 днів роботи президента Зеленського

Відео дня

"Наша команда Зеленського відстежує всі призначення (Порошенка). Одіозні рішення переглянемо. Треба розуміти, що люди, призначені адміністрацією, яка йде, в останні тижні роботи, апріорі отримують менше довіри суспільства - як вони будуть працювати? Це називається - "доживати по-новому", - розповів Данилюк.

На сьогодні команда Зеленського вже співпрацює в цьому питанні з Центром протидії корупції та іншими громадськими організаціями. Також Данилюк проанонсував перезапуск набору суддів Верховного Суду, яких нещодавно призначив Петро Порошенко.

"Ми плануємо перезапустити набір та атестацію суддів. Волюнтаристське призначення суддів Верховного Суду президентом в останні дні своєї каденції, добропорядність яких викликала питання. Судді Верховного суду, які були визнані непорядними, це неприпустимо. Розрахунок такий, що новий президент буде зайнятий іншими питаннями, не до цього", - сказав радник Зеленського.

10 травня Зеленський записав звернення до Ради, в якому зажадав призначити його інавгурацію на 19 травня. Попутно він звинуватив чинного президента в перестановках вищого командування армії, радіомовлення, суду. У Порошенка відреагували на це, заявивши, що президент прагне здійснити передачу влади відповідно до європейської традиції.