Журналіст розповів, що за привласнені гроші Нацгвардії Аллеров придбав житло та авто своїй доньці / фото УНІАН

У НАБУ розповіли, що екс-голову Нацгвардії Юрія Аллерова затримали за корупційну схему з нерухомістю для нацгвардійців.

У прес-службі відомства розповіли, що 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник домовились, що на території колишньої військової частини в самісенькому центрі Києва, на Печерську, зведуть житловий комплекс. В ньому Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Однак у 2016-2017 роках було укладено додатковий договір, за яким Нацгвардія відмовилась від нерухомості у центрі столиці в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська"). Різниця у вартості квартир, за оцінкою експертів, склала понад 80 мільйонів гривень.

Читайте такожНАБУ проводить обшуки в Нацгвардії

Відео дня

При цьому, як підмітив журналіст проекту "Марлін", у цей час у доньки Аллерова з'явилося житло та автомобіль.

"Хто з Києва, той розуміє, як Національна гвардія сама себе кинула на гроші. А точніше своїх офіцерів. Але, якщо офіцери втратили, то дочка Аллерова набула... набула квартиру 76 кв м в престижному районі столиці від якраз забудовника Нацгвардії. І новий Jeep Grand Cherokee 2015 року випуску. Одразу, після того як папінька здав інтереси Нацгвардії", - зазначив журналіст Гліб Канєвський.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня 2019 року президент Петро Порошенко звільнив Аллерова з посади командувача Національної гвардії України. Генерал-полковник Аллеров був командувачем Нацгвардії з 30 грудня 2015 року.

Сьогодні детективи НАБУ затримали Аллерова та ще двох співучасників - гендиректора компанії-забудовника та оцінювача.

Як повідомили УНІАН у САП, завтра до Солом'янського райсуду Києва направлять клопотання про обрання йому запобіжного заходу.