Вакарчук не буде ні з ким об'єднуватися / фото facebook/sviatoslav.vakarchuk

Лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук знову вирішив стати депутатом. Нібито у співака вже є офіс, причому в тому ж бізнес-центрі, що і у прем'єра Володимира Гройсмана. Очікується, що офіційно про своє рішення шоумен заявить 16 травня.

Але навряд чи Вакарчук буде з кимось об'єднуватися, розповів у коментарі Главреду політолог Олег Саакян.

"Швидше буде створювати платформу об'єднання інших навколо себе. Що стосується електорату, то шанси пройти в парламент у нього дуже великі. Близько 40% виборців на президентських виборах так і не визначилися, кого вони будуть підтримувати. І ставка команди Вакарчука буде робитися на цих людей. Можна припустити, що також буде перетікання частини людей від Петра Олексійовича. Також, Вакарчук може частково взяти виборців Зеленського, зокрема в Західній Україні. Плюс трохи забере у Андрія Садового та Анатолія Гриценка", - припустив політолог.

Відео дня

Читайте також"Захотілося гострих відчуттів": політолог розповів про мотиви походу Вакарчука в Раду

За словами Олега Саакяна, виборець співака виглядає так: це середній і молодий вік, ліберально настроєний і європейсько-орієнтований.

"Це дуже непогана ніша. І тут у Вакарчука є можливість грати в широку. Для того, щоб завоювати виборця, йому варто йти з позитивною порядком. Тобто не відштовхуватися від критики, а з пропозицією власної альтернативної порядку", - пояснив експерт.

На думку Саакяна, президентська кампанія зараз створила вакуум конкретики. А в суспільстві на неї є запит.

"І як результат, це звелося до голосування проти. Тобто, за Зеленського голосували ті, хто голосував проти Порошенка. А за Порошенка – ті, хто проти Зеленського. І за всі ці місяці відбулося вихолощення будь-яких пропозицій, коли між президентськими і парламентськими виборами ми не знаємо, яка буде формуватися політика. Тому Вакарчук запропонує відповіді на ключові сьогодні соціальні запити у вигляді корупції, війни, самореалізації громадянина. Також, у суспільстві є дуже серйозний запит на справедливість. І вибудовування порядку буде навколо цього", - додав політолог.

Українцям вже не цікаві теми реформ та антикорупційного порядку, вважає експерт.

"Оскільки українці були неодноразово обдурені, вони не готові просто так брати і довіряти політикам. Тому частина виборців не хоче чути обіцянки, а хоче бачити пропозиції", - резюмував Саакян.