Руслан Стефанчук зазначає, що у Зеленського мають зрозуміти, в якому стані сьогодні переходить держава / фото УНІАН

Команда новообраного президента України Володимира Зеленського має намір в перші 100 днів провести "аудит держави", щоб зрозуміти, в якому стані вони отримують державу.

Про це ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук заявив в ефірі 112 Україна.

"Блискуче питання (про перепис населення, - ред.) і воно у нас стоїть одним з перших. Тому, що ми почали з того, що станом на сьогодні ніхто не розуміє, що в державі є, і хто є в державі. Для того, щоб робити будь-які перетворення, ми повинні знати людський ресурс, фінансовий ресурс і часовий ресурс. Станом на сьогодні – у нас в програмі це вписано і це те, чим ми займемося в перші 100 днів – це оголошення аудиту держави, ми повинні зрозуміти, в якому стані сьогодні переходить держава", - заявив Стефанчук.

Відео дня

Читайте такожЗМІ опублікували проект указу Зеленського про достроковий розпуск Ради (документ)

За його словами, команда Зеленського буде залучати і українські інституції, на яких покладено цей обов'язок законом і обов'язково міжнародні інституції.

"Зрозуміло, не в усіх сферах ми можемо залучити міжнародні інститути, тому що це пов'язано з державною таємницею. Але для нас важливо сьогодні зрозуміти, який стан фінансових обов'язків в Україні, стан інфраструктури в Україні, стан міжнародних зобов'язань, де ми, в якому світі, і що дуже важливо, про що говорив глядач, скільки реально людей в Україні", - прокоментував Стефанчук.

За словами ідеолога команди Зеленського, від результатів перепису населення залежить і кількість депутатів у Верховній Раді, соціальні програми та інші.

"Це ж не нормально, що у нас сьогодні – ми навіть не знаємо не те що скільки людей, а скільки людей мають якісь правові статуси, тому що якщо ви заглянете в будь-яку обласну адміністрацію, ви побачите, що там половина людей, які мають інвалідність другої групи, чорнобильці, так далі - люди, які ніколи там не були. Нам потрібно провести аудит, і тільки після цього ми можемо чесно з народом почати дискусії, як її розвивати", - додав Стефанчук.

Станом на початок 2017 року населення України становило понад 42,58 млн осіб, а на початок 2018-го скоротилося майже до 42,39 млн осіб.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10.00.

17 травня президент України Петро Порошенко утворив організаційний комітет із забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного глави держави Володимира Зеленського.