Вакарчук вважає, що виборче законодавство не буде змінено перед парламентськими виборами / фото УНІАН

Лідер гурту "Океан Ельзи" і лідер новоствореної партії "Голос" Святослав Вакарчук розповів, хто точно не зможе опинитися в його партійному списку на майбутніх парламентських виборах.

Про це Святослав Вакарчук заявив в інтерв’ю ТСН.Тиждень.

"Я вважаю, якщо виборче законодавство не буде змінено перед парламентськими виборами, хоча я вважаю, що це дуже важливо, але я так відчуваю, що в тих, від кого це залежить - і в новообраного президента, і у парламенту - є різні думки з цього приводу. Якщо буде стара система виборів, то ми не очікуємо від цієї системи справжніх змін. І ми будемо робити їх самі. Тому наш список, і я буду це пропонувати, партія має повністю складатися з людей серед яких немає чинних народних депутатів. Це дуже важливо, щоб люди розуміли, що ми пропонуємо нові кардинальні рішення, які інші ще ніколи не пропонували", - сказав Вакарчук.

Читайте такожВакарчук пояснив, чому замість президентських виборів йде на парламентські (відео)

Ті народні депутати, у яких можуть збігатися погляди з Вакарчуком і його командою, за словами співака, зможуть у мажоритарних округах з успіхом "переконати свого виборця за результатами їхньої роботи протягом п'яти років".

Відповідаючи на запитання, чи планує він співпрацювати з новообраним президентом Володимиром Зеленським, ухилився від прямої відповіді. "У нас новоообраний президент, завтра він стане чинним президентом. Президент - це символ країни, і кожен нормальний громадянин, зокрема ті, хто як я, збираються в політику і змінювати країну, бажають успіху президенту", - сказав Вакарчук.

Відео: ТСН

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Святослав Вакарчук оголосив про те, що йде в політику і представив свою партію. Нова партія буде називатися "Голос" і саме з нею співак візьме участь у майбутніх парламентських виборах.