Зеленський бачить у технологіях нові перспективи для України / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українські чиновники і політики відірвані від сучасних інноваційних технологій. 

Читайте такожЗеленський заперечив можливість переговорів з Росією

Як повідомляє «Українська правда», таку думку він висловив під час виступу на українському форумі інтернет-діячів "iForum 2019".

"Говорячи про інновації, говорячи про політику…в принципі чиновники, політики і інновації це абсолютно два різних світи. Є відчуття, що ми живемо на різних планетах – люди з інноваціями і політики", - зазначив Зеленський.

"Як правило чиновники використовують чотири слова – інновація, діджиталізація, гіперлуп і Ілон Маск. І після цих чотирьох слів вони кажуть, "ми все сказали, і треба щось змінювати". Я просто скажу як людина, я особисто нічого не можу змінити, в плані інновації, в плані діджиталізації. Ми тільки можемо це зробити разом", - додав президент.

Глава держави вдався до жарту: показав відео з випробування роботів американської компанії Boston Dynamics, після чого запропонував подивитися на фото розгублених українських чиновників. Глядачі у залі засміялися.

Українська правда
Українська правда

Після цього Зеленський показав слайд із новиною "Депутати запропонували повернути Росію до старого літочислення" і сказав, що такі "чиновники можуть до такого призвести".

Українська правда

"У нас багато проблем, багато факапів. Але відсутність електромереж може призвести до того, що уряд може крокувати в бік відновлювальної енергетики. Відсутність банківської інфраструктури – те, що у нас є – можна йти до цифрового банкінга. Відсутність транспортної логістики – треба йти до дронів. Що нам заважає? Таке відчуття, що люди які нам заважають їх треба назвати "що", - сказав Зеленський.      

Раніше повідомлялось, що Україна цього року запустить Фонд підтримки інновацій та стартапів, на його роботу виділять 400 млн грн.