REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу сказав народний депутат від “Батьківщини” Григорій Немиря. (Президент України 15-16 березня перебував з візитом в Німеччині, в ході якого, зокрема, проводив переговори з Меркель – УНІАН).

“Під час дискусії, яка відбулась і щойно завершилась у голови Верховної Ради України, досягнуто домовленість, що буде відповідне звернення до президента з тим, щоб він зустрівся з уповноваженими представниками від фракцій для того, щоб поінформувати про результати своїх переговорів в Берліні з канцлером Німеччини Меркель, про бачення ситуації щодо не лише законів і постанови (маються на увазі законодавчі ініціативи щодо особливого порядку місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької і Луганської областей - УНІАН), а і перспектив мінського процесу”, - сказав Немиря.

Відповідаючи на запитання, чи вже визначено представників від фракцій, які братимуть участь в зустрічі з президентом, Немиря зазначив, що “Батьківщину” представлятимуть Юлія Тимошенко, Андрій Кожем'якін та сам Немиря.

Відео дня

Читайте такожВ суперечки коаліції включився Порошенко, викликавши до себе лідерів фракцій

Депутат також підтвердив присутність секретаря РНБО Олександра Турчинова на сьогоднішніх консультаціях керівників фракцій зі спікером ВР.

Як повідомляв УНІАН, сьогоднішнє ранкове засідання парламенту не розпочалося, оскільки у коаліції немає узгодженої позиції щодо питання особливого статусу територій у зоні бойових дій, і лідери фракцій коаліції проводили консультації з цього приводу.

Очікується, що вечірнє засідання ВР розпочнеться о 16.00, а перед цим відбудуться консультації у президента України.

Як повідомив перший заступник керівника фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, “є неузгодженість позицій у коаліції щодо питання особливого статусу зони бойових дій. На даний момент фракції Радикальної партії, “Самопомочі” і “Батьківщини” не готові підтримувати цей законопроект, внесений президентом. Будемо намагатися знайти спільну позицію”.

Водночас Порошенко наполягає на невідкладному розгляді парламентом законопроекту і проекту постанови щодо особливого порядку місцевого самоврядування в ряді районів Донбасу.