Садовий стверджує, що його хочуть зняти з посади мера депутати БПП і "Свободи" / фото УНІАН

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що його намагаються усунути з посади, яку він обіймає.

Про це він написав у Facebook, опублікувавши фото проекту ухвали про дострокове припинення повноважень львівського міського голови.

Ініціаторами проекту виступили депутати Львівської міськради Маркіян Лопачак, Петро Адамик, Григорій Козловський.

Відео дня

Читайте такожСадового переобрали головою "Самопомочі"

«Голова фракції партії Петра Порошенка в міській раді Адамик, голова фракції «Свобода» Лопачак, спільно з депутатом і співвласником тютюнової фабрики Козловським (також БПП) зареєстрували ухвалу про дострокове припинення повноважень мера Львова. Інтерес хлопців простий. За рік до місцевих виборів позбавити місто легітимного мера і грабувати з розмахом. Одночасно зараз активізуються різні «активісти» з кримінальним корінням, щоб імітувати протести. Хлопці, ви хочете влади? Її дають люди на виборах. Ми готові до перевиборів і мера, і депутатів. А ви?», - заявив Садовий.

Він також висловив сподівання, що вказані депутати не погоджували з екс-президентом Порошенком свою ініціативу.

«Петро Порошенко, маю надію, що сценарій «хаос і грабунок» у виконанні львівських депутатів від БПП з вами просто не погоджували», - додав мер Львова.

Згідно з текстом проекту ухвали, депутати пропонують достроково припинити повноваження Садового у зв’язку з прийнятою 30 січня 2017 року постановою Львівського апеляційного адміністративного суду в частині визнання протиправною бездіяльності львівського міського голови щодо незабезпечення закриття міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону для розміщення ТПВ Львова, будівництво на ній заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу.

Як повідомляв УНІАН, мер Львова, голова партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що готовий очолити виборчий партійний список на майбутніх парламентських виборах і боротися за посаду прем’єр-міністра.