Дмитро Разумков прокоментував заяву Коломойського про дефолт / Фото УНІАН

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков прокоментував пропозицію бізнесмена Ігоря Коломойського відмовитися платити за боргами й оголосити дефолт.

Читайте такожКоломойський: Якщо Гонтарева не прилітає, нічого страшного, ми її привеземо

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, передає РБК-Україна.

Відео дня

Відповідаючи на питання журналістів, Разумков заявив, що у нас в країні плюралізм думок і демократія, тому всі можуть говорити, що вважають за потрібне, в тому числі бізнесмени й політики.

"Я думаю, що завтра буде зустріч МВФ з президентом, на якій будуть розставлені багато крапок над i. Що стосується моєї суб'єктивної точки зору, я думаю, що в сьогоднішніх умовах це малоефективний шлях, і навряд чи Україна зможе ним піти", - сказав він.

Раніше український бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times заявив, що Україна повинна піти за прикладом Греції та оголосити дефолт. "На мою думку, ми повинні повестися з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України", - сказав він.

Тимчасовий дефолт у цій країні приніс позитивний ефект, вважає Коломойський.

Платежі України за кредитами досягнуть максимуму в 2019 році, нагадав він. При цьому, на його переконання, українці стомилися від жорсткої економії, яку нав'язує країні МВФ. Доказом своїх слів він назвав обрання Володимира Зеленського президентом.

Бізнесмен припустив, що якщо Зеленський буде "слухатися" Заходу, то "стане, як Порошенко" - його рейтинги опустяться до 5-15%.

Альтернативою дефолту Коломойський назвав списання українських боргів Сполученими Штатами і Євросоюзом. Захід не цікавить Україна, він хоче "нашкодити Росії", заявив бізнесмен.