Акція кримських татар у Туреччині

Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Amnesty International до річниці анексії Криму.

Згідно з даними організації, на проведення культурних заходів та демонстрацій часто не дають дозволи, а ті заходи, які дозволяють, повинні проходити у віддалених місцях. Особливо це стосується традиційних пам'ятних подій. 

Читайте такожВ окупованому Криму шанувальником Шевченка зацікавився Центр боротьби з екстремізмомВ окупованому Криму низка відомих незалежних організацій, зокрема в сфері прав людини, просто перестали існувати. Меджлісу, який представляє кримськотатарську громаду, було відмовлено у визнанні, а його члени стають жертвами переслідувань, в тому числі і кримінальних. 

Відео дня

"Через рік після анексії Криму, місцева де-факто влада і її російські наставники надають жителям півострова такий вибір – або вам подобається, або ви забираєтесь геть чи замовкаєте", - сказав Богдан Овчарук, учасник польової місії Amnesty International в Криму.  

"Міжнародна спільнота вочевидь не вдається до реального тиску на Росію з тим, щоб територіальна цілісність України була відновлена. Але світові лідери мають принаймні зажадати від Росії поваги до прав всіх жителів Криму". - додав він.