Пєсков засумнівався в потребі українців у російському паспорті / фото: Вести.ру

Перша зустріч президента Росії Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським може відбутися, коли «дозріють відповідні умови».

Про це журналістам сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передають «Ведомости».

Читайте такожУ РНБО озвучили потенційну дату зустрічі в "нормандському форматі"

Відео дня

«Дійсно, після того, як в Україні з'явився новий президент, знову активно відновилося обговорення проблематики невиконаних мінських домовленостей. І, звичайно, є необхідність продовжити обговорення і в Нормандському форматі», - сказав Пєсков.

Водночас, у Кремлі досі вважають, що саме Україна не виконує мінські домовленості, тому Пєсков наполіг на "необхідності розуміння щодо готовності Зеленського виконувати мінські домовленості» і контактувати з ватажками «ЛНР» і «ДНР».

Також Пєсков засумнівався в потребі українців у російському паспорті і заявив про готовність до переговорів.

За його словами, в Кремлі знають, що у президента України були контакти з міністрами закордонних справ країн, що входять в Нормандський формат: «Ця тематика обговорювалася, але якихось конкретних прикидок поки немає».

Як повідомляв УНІАН, в Адміністрації президента України допускають можливість проведення двостороннього телефонної розмови глави держави Володимира Зеленського з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.