Ілюстрація REUTERS

У Кремлі пов'язують налагодження відносин між Києвом і Москвою з початком «прямого діалогу» з російськими бойовиками на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Про це говорив президент Путін. Головне зараз - визначитися зі ставленням української влади до Мінських домовленостей, до того, чи будуть налагоджуватися прямі контакти з представниками Донбасу, якою мірою і як швидко виконуватимуться Мінські домовленості. Тут не потрібно вигадувати нічого нового - все написано на папері», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, яких «перших кроків» очікує Кремль з боку влади України для налагодження відносин, про що неодноразово заявляли представники російської держави.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі заявили, що не мають наміру вести мирні переговори з Україною

Раніше, 1 червня, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україна повинна зробити перший крок для налагодження відносин між Москвою і Києвом.

«У кінцевому рахунку, це все в руках нового президента, нової влади. Якщо вони захочуть якісь кроки зробити, вони їх зроблять. Заяви, які лунають зараз з Києва, дуже суперечливі. Ніби як вони хотіли б відновити певні процеси на базі Мінських угод. У той же час це супроводжується досить застарілою і, скажімо прямо, риторикою, що набила оскому: ось це, це, друге, третє ... Але дій ми поки що жодних не бачимо. Давайте наберемося терпіння», - сказав Медведєв.

«Ще раз повторюю: не ми щось припиняли, це все зробила українська влада. Якщо вони захочуть щось реанімувати, вони цілком здатні це зробити - починаючи від дипломатичних контактів, контактів по лінії Міністерства закордонних справ, інших відомств уряду і закінчуючи якимись неформальними контактами, якщо вони захочуть їх використати. Це все на їхньому боці, що називається, кулька зараз на їхньому боці», - підкреслив він.