У Зеленського думають над перенесенням АП в іншу будівлю / фото УНІАН

Переїзд Адміністрації президента Володимира Зеленського з вулиці Банкової до конгресно-виставкового центру "Парковий" створює великі ризики для безпеки глави держави.

Про це розповів екс-начальник Управління державної охорони генерал-полковник Валерій Гелетей, передає «Обозреватель». За його словами, з будівлею Адміністрації президента щодо заходів безпеки не зрівняється жодна будівля у Києві.

Читайте такожУ Зеленського назвали причини, чому хочуть переїхати з Банкової

Відео дня

За словами генерала, у "Парковому" виникають труднощі з охороною глави української держави, а також іноземних президентів, прем'єрів і спікерів парламентів, які приїздять до України. Гелетей зазначив, що серйозною загрозою для будівлі може стати зброя, "яку можна пронести на плечі".

"Є певні системи, які можна поставити на плече... Після одного пострілу півбудівлі осиплеться. В умовах агресії Росії це небезпечно", – наголосив він.

Генерал також зазначив, що будівля на Банковій оснащена всім необхідним для роботи АП: "Комунікація з українським керівництвом, обласними адміністраціями, комунікація з усім світом, захищена мережа, певні протокольні процесуальні речі, які відбуваються в самому приміщенні, проведення засідань РНБО, неможливість зняття інформації з кабінетів і багато-багато таких факторів, яких потребує держава в умовах агресії та гібридної війни".

При цьому Гелетей наголосив, що якщо Зеленський офіційно прийме рішення про переїзд, "то ніхто не буде це обговорювати, а всі гарантуватимуть максимальні заходи безпеки вже у новій будівлі".

Раніше видання LIGA.net із посиланням на джерела в команді Зеленського повідомило, що адміністрація президента Володимира Зеленського може з вулиці Банкової переміститься в конгресно-виставковий центр "Парковий", який відомий як "вертолітний майданчик Януковича".