Включити до порядку денного сесії планується законопроект про внесення зміни до закону про прокуратуру / УНИАН

Верховна Рада України вирішила першим питанням на вечірньому засіданні розглянути проект Закону “Про внесення змін до закону України “Про акціонерні товариства” (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством) (реєстраційний №2273), яким передбачається зниження кворуму для проведення зборів акціонерних товариств.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 238 народних депутатів із 316, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожРада залишила в силі заборону на російські серіали

Як відомо, цей законопроект сьогодні був останнім в порядку денному роботи ВР.

Як зазначила на засіданні парламенту перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, даним законопроектом пропонується запровадити зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, в тому числі товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків акцій товариств.

За її словами, ця норма має бути введене не з 1 січня 2016 року, а уже відразу після ухвалення і вступу в дію даного закону.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України ухвалила президентський закон про внесення змін до закону України “Про військовий обов'язок і військову служу” щодо служби у військовому резерві в особливий період (№2377).