Володимир Зеленський / REUTERS

Під час першого робочого візиту за кордон Володимира Зеленського в Брюссель, який пройде 4-5 червня, представники засобів масової інформації не зможуть поставити запитання президенту України.

Про це повідомив власний кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк в Twitter.

Читайте такожПерші закордонні візити Зеленського: куди поїде президент і чому це важливо

Відео дня

Журналіст відзначив той факт, що Зеленський не збирається давати спільну прес-конференцію з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, а тільки зробить спільну заяву з головою Європейської ради Дональдом Туском.

Також Йозвяк пише, що Зеленський може не відповідати на запитання під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

"Перший візит до Брюсселя президента України і ніякої можливості для ЗМІ поставити питання?" - зазначив журналіст.

Як повідомляв УНІАН, за планом Зеленський повинен провести зустрічі з лідерами ЄС – головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, а також головою Ради ЄС Дональдом Туском. Також український президент побуває і в штаб-квартирі НАТО, де зустрінеться з генсеком Йенсом Столтенбергом. Крім цього, неабияку зацікавленість у зустрічі з Зеленським виявляли в Польщі, а тому в рамках візиту в Брюсселі відбудуться переговори з польським президентом Анджеєм Дудою. Основні теми переговорів – двостороннє співробітництво України з ЄС, а також спільну протидію російській агресії.