Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що перед зустріччю лідерів країн «нормандської четвірки» Україна повинна зробити «домашнє завдання».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи заяви Парижу і Берліна про можливість проведення цієї зустрічі в липні.

Читайте такожВ АП назвали фейком інформацію щодо імовірної дати зустрічі Зеленського з Трампом

Відео дня

Пєсков нагадав про останню телефонну розмову президента РФ Володимира Путіна з колегами з Франції та Німеччини, де це питання обговорювалося.

«Там справді йшлося про те, що потрібно активувати, реактивувати цей формат. Разом з тим, було наголошено, що ще не зовсім сформована і позиція української сторони, і команда української сторони. Тут в цьому випадку потрібна певна домашня робота. Поки що конкретних якихось прикидок щодо часу проведення такого саміту немає», - сказав Пєсков.

На уточнювальне запитання УНІАН, хто повинен зробити таку «домашню роботу», Пєсков відповів: «Офіційний Київ. Київ перебуває в стадії формування і формулювання своїх позицій».

Як повідомляв УНІАН, 30 травня президент України Володимир Зеленський обговорив у Києві з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини Жан-Івом Ле Дріаном і Гайко Маасом "креативні ідеї" щодо реалізації Мінських угод.

Після зустрічі Маас заявив, що експерти країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція і РФ) обговорять шляхи прискорення встановлення миру на Донбасі.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк висловив припущення, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" може відбутися в середині липня.