Українці хочуть змін / Ілюстрація REUTERS

Майже 90% українців очікують радикальних змін в країні.

Про це йдеться у результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Читайте такожУкраїна отримає 500 мільйонів євро від ЄС після виконання певних вимог

Відео дня

Так, 34% опитаних впевнені, що Україна рухається у правильному напрямку, 37% – протилежної думки, ще 29% – не визначилися.

Соціологи зазначили, що динаміка зміни настроїв населення у позитивний бік і далі продовжується, та зауважили, що оптимістичніші погляди на стан справ у країні мають респонденти, які мешкають у Центрі та на Півдні, наймолодші опитані, а також прихильники партій «Слуга народу» та «Сила і честь».

Натомість, за даними опитування, прихильники партій «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа - За життя» – найбільш песимістичні в цьому питанні.

Крім того, результати дослідження свідчать про те, що абсолютна більшість населення (88%) очікує радикальних змін в країні та лише 4% виступають за стабілізацію ситуації, щоб не було гірше, а 5% – за повернення у минуле.

Зазначається, що запит на зміни притаманний абсолютній більшості представників усіх вікових, регіональних та електоральних груп.

***Опитування проводилось Соціологічною групою «Рейтинг» з 29 травня по 3 червня серед 2000 респондентів від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.