Сенатор заявив, що США мають продовжувати бути добрим другом України / фото сайт президента України

США мають продовжувати бути добрим другом і союзником України.

Про це співголова Сенатського українського кокусу, сенатор-республіканець Роберт Портман заявив у Сенаті за результатами свого візиту в Україну, повідомляє Посольство України у США у Facebook.

Читайте такожСенатор Портман про Зеленського: він прихильний зміцненню зв'язків зі США і протидії російській агресії

Відео дня

Портман зазначив, що українці готові писати нову главу своєї історії, в якій уряд і суспільство діють на користь усіх громадян, а США мають продовжувати бути добрим другом і союзником на цьому шляху України.

Сенатор також наголосив, що був приємно вражений спілкуванням з новим керівництвом України, зокрема президентом Володимиром Зеленським, а також начальником Генерального штабу Збройних сил генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком.

«Ми обговорили російську агресію в Криму та на Донбасі. Ми поговорили про російську пропаганду на східному кордоні та проблему глушіння сигналів українського телебачення для жителів Донецького регіону. Ми обговорили декілька ідей, як можна протистояти такій пропаганді, глушінню та дезінформації, і я вже тримаю контакт з Державним департаментом щодо цих ідей», - заявив Портман.

Він також повідомив, що обговорював з українськими високопосадовцями питання звільнення з російського полону 24 українських моряків.

«Я запевнив президента Зеленського, що буду робити тут, в США все можливе, щоб тримати це питання у фокусі уваги, доки воно не буде вирішене", - заявив сенатор.

Портман пообіцяв продовжувати підтримку Сенату США за самовизначення України, демократію та свободу від російської агресії, допомагати у подоланні корупції та реалізації структурних реформ в економіці та військовій сфері.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Зеленський і Портман обговорили, зокрема, питання виборів до Верховної Ради та необхідність подальшого тиску на Росію з метою виконання Мінських угод.