Ілюстрація REUTERS

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявляє, що відмова парламенту підтримати всі ініціативи глави держави має ознаки узурпації влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Стефанчук сказав на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій та парламентських комітетів.

«На превеликий жаль, за період з моменту інавгурації президента – з 20 травня по 7 червня - парламент з внесених 5 законопроектів і трьох подань не підтримав жодної ініціативи президента, вони вважаються відхиленими і знятими з розгляду», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський подав кандидатуру глави МЗС України

За словами Стефанчука, «таке взаємне несприйняття дає підстави сьогодні поважним авторитетам України, зокрема першому президенту України Леоніду Кравчуку, стверджувати, що це має ознаки узурпації влади».

Як зауважив Стефанчук, він не хотів би, аби в подальшому співпраця між президентом і Верховною Радою продовжувалася на такому взаємному несприйнятті.

Він попросив парламент цього пленарного тижня розглянути три подання, внесені президентом України: про надання згоди на звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора, про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України і про призначення на цю посаду Вадима Пристайка.

Стефанчук наголосив, що президент закликає парламент ухвалити важливі для України законопроекти, які стосуються енергетичного ринку, зокрема щодо альтернативних джерел енергії, а також про відтермінування з 1 липня 2019 року до 1 липня 2020 року запровадження повномасштабної моделі лібералізованого ринку електроенергії.