Зеленський наголосив, що олігархи будуть підтримувати соціальні та гуманітарні проекти / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі із трьома українськими олігархами та домовився із ними про їхні інвестиції в окремі галузі розбудови Донбасу.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив на зустрічі з представниками бізнесу в Києві, передає ТСН.

Читайте такожПутін прокоментував заяву Зеленського щодо Донбасу

"Вони беруть на себе відповідальність за розв'язання конкретних питань. Наприклад, пан Пінчук забезпечить зараз же квартирами 24 родини наших полонених моряків і далі буде опікуватися проблемами соціальної допомоги всім військовослужбовцям. Це наша домовленість", - заявив Зеленський.

За його словами, із Рінатом Ахметовим він домовився про скасування формули "Роттердам+", а також про те, що він інвестуватиме у місцеву медицину та дороги. Зеленський повідомив, що перший результат цих домовленостей – нещодавнє придбання 200 автомобілів швидкої допомоги.

"Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - наголосив український президент.

Окрім цього, він підкреслив, що не надаватиме їм жодних преференцій, а також не допускатиме "жодних монополій".

Нагадаємо, під час зустрічі в Парижі президента України Володимира Зеленського із французькими бізнесменами було обговорено можливість заходу на український ринок великих французьких автомобільних компаній, у Чорнобильській зоні французи мають втілити масштабний проект електричної станції, розширити мережу гіпермаркетів, а також можуть втілити логістичні та транспортні проекти.