верховна рада / gazeta.lviv.ua

Згідно з текстом законопроекту №2471, оприлюдненому на сайті парламенту, Порошенко запропонував збільшити чисельність прикордонників 50 до 53 тис. осіб. 

”Загальна чисельність Державної прикордонної служби України становить 53 тисячі осіб, в тому числі 45 тисяч військовослужбовців”, - йдеться у проекті. На даний час їх 50 тисяч та 42 тисяч відповідно.

Проектом № 2472 передбачається затвердити загальну чисельність Служби безпеки України у кількості 27 тис. осіб, в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) – у кількості 31 тис. осіб, а на період дії воєнного стану – у кількості згідно з Мобілізаційним планом України на особливий період. 

Відео дня

У пояснювальній записці зазначено, що Законом України ”Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України” затверджено загальну чисельність СБУ у кількості 31 тис. 50 осіб (зі змінами, внесеними Законом України від 27 березня 2014 року). 

Читайте такожГройсман підписав закон про визнання окремих районів двох областей окупованими територіями

«Водночас названим Законом не вирішується питання чисельності Служби безпеки України в особливий період. У зв`язку з цим виникла необхідність у законодавчому визначенні загальної чисельності Служби безпеки України у мирний час, в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) та врегулювання питання щодо чисельності Служби безпеки України на період дії воєнного стану», - пояснюється в документі.