Уряд запровадив в Україні реєстр дитячих таборів / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив порядок введення Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Так, реєстр буде запроваджений з 1 листопада та буде відкритим для громадськості.

Відео дня

«Затвердити порядок ведення Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Установити, що до 1 листопада 2019 року Державний реєстр майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей формується відповідно до порядку, встановленого Міністерством соціальної політики», — йдеться у документі.

Читайте такожТрагедія у "Вікторії": суд продовжив арешт екс-директору дитячого табору

Уряд доручив обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити утворення і функціонування комісії з питань обліку майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, а також персональне визначення реєстраторів.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, місцева влада, користуючись відсутністю реєстру, перепрофільовує дитячі установи.

«В Україні немає реєстру дитячих оздоровчих закладів. Місцева влада, користуючись відсутністю реєстру, робить з ними, що хоче, у тому числі, перепрофільовує дитячі установи. В результаті таких установ стає все менше», — сказав Рева.

Раніше повідомлялось, що Кабмін доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з Державною аудиторською службою провести аудит теплопостачальників та того, як вони встановлюють тарифи на тепло та гарячу воду.