У Люботині 9-річний хлопчик повідомив правоохоронцям про замінування власної школи / фото facebook.com/ua.kharkiv.nstu

На Харківщині 9-річний хлопчик зробив неправдиве повідомлення про замінування власної школи, перебуваючи на відпочинку у літньому таборі.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, інформація про закладення вибухівки в учбовому закладі по вулиці Шевченка у місті Люботин надійшла до служби «102» 6 червня близько 19:00.

Читайте такожУ Харкові невідомий «замінував» житлову багатоповерхівку

Відео дня

За вказаною адресою виїжджали працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділення поліції, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Зазначається, що всього експерти оглянули 800 кв. м приміщень та 1000 кв. м прилеглої території, евакуювали одну особу. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Вжитими заходами працівники поліції встановили особу, яка зробила неправдиве повідомлення про замінування.

За відомостями поліції, нею виявився 9-річний учень цієї ж школи, який наразі перебуває на відпочинку у літньому таборі, розташованому в іншій області України.

Інформація зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Люботинського відділення поліції.

Вирішується питання щодо притягнення батьків хлопчика до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.