Коли апеляційний суд у столиці почне слухати справу Єфремова - невідомо  / фото: УНІАН

Екс-голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, якого обвинувачують у вчиненні державної зради, надалі судитимуть у Києві.

Про це УНІАН повідомив адвокат Єфремова Олександр Мельников.

За його словами, відповідне рішення було прийнято Верховним судом сьогодні за клопотанням адвокатів Єфремова.

Відео дня

Читайте такожУ ЦВК пояснили, чому Єфремов не може бути включений у список "Опоблоку"

Як сказав адвокат, захисники звернулися щодо зміни підсудності через те, що в Луганській та Харківській областях дуже мало діючих суддів, що призводить до затягування процесу на роки.

За словами Мельникова, справу Єфремова передадуть до Києва, але коли апеляційний суд у столиці почне її слухати, він ще не знає.

Стосовно участі Єфремова у судових засіданнях у Києві Мельников зауважив, що вона може відбуватися через відео-конференцзв’язок зі слідчим ізолятором на Луганщині, де наразі Єфремов утримується.

Як повідомляв УНІАН, Єфремова затримали у липні 2016 року в аеропорту "Бориспіль". У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова, якого звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; у скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР"; державній зраді.

Єфремова утримують в СІЗО у Старобільську.

Справу проти Єфремова розглядав Старобільський районний суд Луганської області.