Зеленський ініціював початок оновлення дипкорпусу / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ініціював початок оновлення дипломатичного корпусу та замінив 12 керівників посольств по всьому світу.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЛюстрація імені Зе. Чи слід чекати на нову хвилю "очищення влади"

Відео дня

«Зокрема і посол України в США закінчує своє відрядження до Вашингтона. Паралельно з цим, йде робота із підбору та оформлення нових послів. Відповідні укази Глави держави будуть опубліковані найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Зеленський у відеозверненні запропонував розширити дію закону про люстрацію на президента, всіх депутатів, міністрів, секретаря РНБО, а також інших високопосадовців, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року.

За словами Зеленського, його команда напрацювала законопроект про розширення норм закону про очищення влади. «Пропоную до переліку посад, які підпадають під люстрацію додати: президента України, всіх народних депутатів України, голову Верховної Ради, членів уряду, генерального прокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, голів Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств, які обіймали посади з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року. Цей законопроект – тільки суспільна оцінка їхньої діяльності», - заявив він.