Фонд «Повернись живим» проводить акцію протесту під будівлею Конституційного суду України, де зараз у закритій частині пленарного засідання Великої палати КСУ продовжується розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо закону "Про засудження комуністичного та націонал соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Учасники акції пов'язали піонерські краватки, щоб "усі відчули, що таке скасування декомунізації", а потім зняли їх на підтримку декомунізації та почепили на паркан суду.

Читайте такожРішення про декомунізацію потрібно ухвалювати на місцевих референдумах — Разумков

Вони розмістили на паркані суду плакати з написами: "Слава Конституційному суду УРСР!", "Суддя, а ти зберіг свій партквиток?" тощо.

Паралельно проти скасування декомунізації інший мітинг проводять представники ВО "Свобода", "Національного корпусу", "Національних дружин" та "Правого сектору".

Як передає кореспондент УНІАН, під будівлею суду перебувають декілька десятків націоналістів.

Представники "Правого сектору" стоять окремо, але підтримують основні гасла націоналістів і також вимагають зняти з розгляду КСУ це питання.

Наразі ситуація спокійна. За порядком стежать нацгвардійці, патрульні поліцейські та Поліція діалогу.

Сьогодні КСУ продовжує у закритому режимі розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону «Про засудження комуністичного та націонал соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (так званий закон про декомунізацію).

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду й символіку. Згідно із законом, символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.