Лутковська заявила, що учасники підгрупи обговорюють можливість одночасного звільнення утримуваних осіб / фото УНІАН

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська заявила, що учасники підгрупи обговорюють можливість одночасного звільнення утримуваних осіб за формулою «208 на 69», тобто 208 осіб звільняє Україна і 69 - підконтрольні Росії бойовики.

Про це Лутковська сказала у коментарі кореспонденту УНІАН.

Читайте такожЗеленський заявив, що Путін пропонував провести обмін полоненими за формулою «всіх на всіх» (відео)

Відео дня

"Цифри, які озвучені, тобто 208 на 69 - це станом на сьогодні, але при цьому подальша робота продовжується у двох напрямках. Перший напрямок: ми продовжуємо підтверджувати особи людей, оскільки існує домовленість про те, що ми займаємося одночасним звільненням усіх підтверджених на всіх підтверджених", - сказала Лутковська.

"Крім того, ми займаємося тим, щоб цих 208 і 69 відповідно підготувати до одночасного звільнення, тому що у всіх різні процесуальні стадії", - сказала Лутковська.

Вона уточнила, що йдеться про домовленість здійснити обмін у форматі «101 на 50» з підконтрольними Росії бойовиками "ДНР" і «107 на 19» з бойовиками "ЛНР".

"Мова йде виключно про одночасне звільнення, тому що людину ніхто насильно передавати не буде. Це люди, які можуть самостійно вирішити, - хочуть вони залишитись на підконтрольній Україні території чи хочуть переїхати на окуповану територію ", - додала Лутковська.

При цьому вона не уточнила, коли слід очікувати на звільнення українських заручників.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 17 липня, на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи у Мінську представники Росії як країни-окупанта підтвердили утримання бойовиками на Донбасі 69 українських заручників і вимагають від України звільнити 208 осіб.