Парубій підписав закон про примусову хімічну кастрацію / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості (№6449).

Як зазначається у картці закону на сайті парламенту, документ повернуто з підписом голови ВР сьогодні, 19 липня.

Читайте такожВерховна Рада ухвалила закон про хімічну кастрацію та реєстр педофілів

Відео дня

Надалі закон передається для підписання президенту.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому як закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості» (№6449).

Законом посилюється відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін Кримінального кодексу України.

Так, у ККУ запроваджується нова стаття 59 -1 «Примусова хімічна кастрація». Відповідно до цієї статті, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність.

Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.