Ілюстрація / REUTERS

Підконтрольна Кремлю влада Криму анонсувала на серпень приїзд делегації політиків, журналістів і громадських діячів з країн Європи.

«У нас гості будуть в серпні, дві групи дуже великих за участю журналістів, ми з ними працюємо вже не перший рік... Політики, журналісти, спортсмени, громадські діячі», – розповів РИА Крим т. з. голова комітету кримського парламенту з питань міжнаціональних відносин Юрій Гемпель.

Читайте такожПосольство РФ у Британії опублікувало мапуа з українським Кримом

Відео дня

При цьому парламентарій зазначив присутність в делегаціях представників ЗМІ.

Крім того, голова парламентського комітету зазначив, що в наразі у Криму присутній німецький бізнес.

«Сьогодні німецький бізнес присутній у нас тут – малий, середній бізнес... І хочу сказати, він працює успішно», – додав він.

Гемпель підтвердив запланований на жовтень візит на півострів змішаної російсько-норвезької делегації, до складу якої увійдуть представники правлячих партій Німеччини.

За даними Держприкордонслужби України, з початку 2018 року 740 іноземцям заборонили в'їзд в Україну на три роки за незаконне відвідування анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Запрошуючи іноземних громадян на територію Криму, російські влади півострова намагаються легалізувати його анексію.

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що поїздки зарубіжних політиків у Крим не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні минулого року звернення, в якому застеріг іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок в Крим.