Луценко за кілька днів вирішить долю підозр суддям / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 31 липня повернеться до роботи й вирішить, чи підписувати підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де нещодавно пройшли обшуки.

Про це він заявив "Громадському".

Читайте такожГоловні докази причетності суддів Окружного адмінсуду Києва до зловживань знищені – Горбатюк

Відео дня

Так, на відповідне запитання журналістки Луценко зазначив: «Приїду в середу і прийму об’єктивне рішення».

Генпрокурор також заперечив слова керівника управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, який заявив, що хотів зустрітися з Луценком для отримання дозволу на проведення більшої кількості обшуків у цій справі, ніж отримали слідчі.

За словами глави управління спецрозслідувань ГПУ, генпрокурор спочатку відмовляв у зустрічі, а потім поїхав у відпустку. Луценко ж стверджує, що Горбатюк до нього не звертався.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня детективи НАБУ разом із Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

Слідчі дії здійснювалися в зв’язку із тим, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адмінсуду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.