Ноняка було призначено головою Укртрансбезпеки 20 квітня 2016 року / фото УНІАН

Кабінет міністрів України відсторонив з посади голови Держслужби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) Михайла Ноняка і призначив дисциплінарне провадження.

Читайте такожЗеленський заявив про відсторонення голови Укртрансбезпеки Ноняка

Відповідне розпорядження від 17 липня оприлюднено в газеті "Урядовий кур'єр".

Відео дня

«Відсторонити Ноняка Михайла Васильовича від виконання повноважень на посаді голови Держслужби з безпеки на транспорті на час проведення дисциплінарного провадження», - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня президент України Володимир Зеленський заявив про відсторонення Михайла Ноняка від виконання обов'язків голови Укртрансбезпеки.

Ноняка було призначено головою Укртрансбезпеки 20 квітня 2016 року, а до призначення він обіймав посаду заступника голови цієї служби.

У березні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до уряду з пропозицією звільнити Ноняка. Невдоволення міністра викликала непрозора робота служби. До того ж у квітні співробітники СБУ затримали чиновника Укртрансбезпеки, який вимагав від підприємця 38 тис. доларів хабара за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення, мотивуючи це «дефіцитом» відповідних бланків. За кожен оформлений документ чиновник отримував від 100 до 500 доларів за офіційної вартості бланка 49 гривень.

На деякий час Ноняка було відсторонено з посади, однак у вересні 2018 року Кабінет міністрів поновив його на посаді.