Володимир Путін і Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон спробує наступного тижня переконати президента РФ Володимира Путіна відновити переговори з Україною у "нормандському форматі".

Про це неназваний французький чиновник сказав журналістам у вівторок, пише Європейська правда з посиланням на агентство Reuters.

Макрон прийме Путіна у французькому форті Брегансон півдні країни 19 серпня напередодні саміту держав G7.

Відео дня

Читайте такожНаступного тижня США, Німеччина та Франція проведуть консультації щодо "нормандського формату"

Головним питанням зустрічі стане ситуація в Україні після того, як президент Володимир Зеленський 6 серпня закликав Путіна до відновлення мирних переговорів після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі.

"Ми продовжуємо наші переговори з президентом Путіним як раз перед G7, і ми активізуємо наші зусилля щодо українського питання в нормандському форматі", - сказав чиновник журналістам.

"Президент Зеленський зробив кілька пропозицій, і ми вважаємо, що президент Путін повинен відповісти обнадійливим чином", - додав він.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент РФ Володимир Путін 19 серпня відвідає з візитом Францію, де обговорить з президентом цієї країни Еммануелем Макроном ситуацію в Україні та продовження роботи в "нормандському форматі".