Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Росії Володимир Путін виступає за діалог з Києвом.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає видання ТАСС.

За його словами, Путін виступає за діалог з Києвом для розв'язання проблем у нинішній "запущеній ситуації", але важливіше - результат реалізації домовленостей.

Відео дня

"Саме собі спілкування двох глав держав (Росії та України – ред.) - це той факт, який можна оцінити тільки позитивно", - вважає він.

Читайте такожПутін висунув Зеленському умови деескалації конфлікту на Донбасі

"Президент Путін завжди є прихильником діалогу для розв'язання нагальних проблем, тим більше в таких запущених ситуаціях, як російсько-українські відносини", - уточнив Пєсков.

У Пєскова запитали, чи є перспективи особистої зустрічі Путіна з президентом України Володимиром Зеленським, на що він відповів: "Путін - дуже прагматичний співрозмовник, для нього головне - не сама розмова, а реалізація тих розумінь і домовленостей, які досягалися раніше і під час кожної розмови".

Також Пєсков повідомив, що 19 серпня Путін обговорить з Макроном (Еммануель Макрон президент Франції – ред.) у Франції "ситуацію в Україні і роботу в нормандському форматі".

"19 серпня, дійсно, готується робочий візит президента Росії до Франції, це буде одноденний візит ", - розповів Пєсков.

"Теми очевидні - це двостороннє російсько-французьке співробітництво, яке має досить насичене економічний зміст, це міжнародні проблеми, це, звичайно ж, Україна і, звичайно, обговорять перспективи продовження роботи в нормандському форматі", - додав представник Кремля.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не підтримує ідею розширити "нормандський формат" представниками США та Великої Британії. 

"Ми виходимо з того, що формат узгоджений, він має шанс у нових умовах просунутися вперед, важливо не розпорошувати увагу", - сказав він.

Менш категоричним був президент РФ Володимир Путін. Він заявив, що нова зустріч із керівництвом України "у будь-якому форматі" може відбутися після формування уряду.

8 липня Зеленський російською звернувся особисто до Володимира Путіна: "Треба поговорити? Треба. Давайте. Чий Крим, і кого там нема на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну. Я, ви, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, прем'єрка Британії Тереза Мей, канцлерка ФРН Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Лукашенко із задоволення прийме нас у Мінську".

Пізніше у Держдепі США привітали ідею Зеленського розширити "нормандський формат".

10 серпня Міністерство закордонних справ Франції повідомило, що Франція наразі не розглядає питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.