На думку суддів, прокурори не довели, навіщо люстрували Голомшу / фото: УНІАН 

Окружний адмінсуд Києва 14 серпня поновив на посаді першого заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

Про це інформує прес-служба суду.

Таким чином, судді задовольнили позов Голомші і скасували наказ ГПУ щодо його звільнення.

Відео дня

В ОАСК пояснюють, що Генпрокуратура не надала докази належності позивача до кола осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи спрямовані на узурпацію влади Віктором Януковичем.

Читайте такожГоломша оскаржить в суді своє звільнення

"Суд вважає, що позивач не може бути притягнутий до відповідальності лише в силу одного факту зайняття ним посади, що не визнавалося правопорушенням на час її зайняття позивачем", – йдеться у повідомленні.

На думку суддів, прокурори не довели правомірність застосування люстрації до Голомші, "що у свою чергу зумовлює висновок про недоведеність правомірності прийняття оскаржуваного рішення з підстав, у ньому зазначених, що є достатньою і самостійною підставою для скасування рішення про звільнення".

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив Миколу Голомшу з посади першого заступника генерального прокурора.  Згідно з наказом від 23 жовтня Голомша звільнений у зв'язку з припиненням трудового договору згідно з п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю, тобто, з підстав, передбачених законом "Про очищення влади" (про люстрацію).