Планується, щоб у парламенті було 22 комітети, каже Разумков / фото УНІАН

Завтра планується затвердження кількості комітетів Верховної Ради, їхніх назв і предметів відання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу сказав лідер партії “Слуга народу”, голова Підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков, коментуючи підсумки засідання підгрупи, яка займається питанням комітетів.

“Ми пройшли по всім пропозиціям щодо кількості, назв та предметів відання комітетів. У нас залишилися деякі неузгоджені питання. Але, я вважаю, що десь відсотків на 99 ми опрацювали загальну позицію, і завтра її будемо проговорювати та приймати на загальному засіданні Підготовчої депутатської групи”, - сказав він.

Відео дня

Читайте такожРазумков відповів, чи продовжить практику Парубія в боротьбі з виступами нардепів російською

Разумков уточнив, що на даний момент планується, аби в парламенті було 22 комітети. Також він зауважив, що питання щодо існування в парламенті комітету з питань спорту залишили для обговорення на завтра.

“Якщо ми говоримо про питання Донбасу, то була запропонована редакція та назва комітету, де будуть включені питання деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської області та Автономної Республіки Крим”, - зазначив новообраний депутат і уточнив, що йдеться не про новий комітет, а про розширення повноважень комітету з прав людини.

Крім того, Разумков повідомив, що питання,скільки комітетів буде за певною політсилою, не обговорювалося. “Тому що завтра на засіданні Підготовчої депутатської групи ми затвердимо кількість комітетів, їхні назви та предмети відання. І вже після цього, як сьогодні ми говорили на засіданні групи, ми будемо звертатись до наших колег — запропонувати народних депутатів до складу цих комітетів”, - пояснив він.