Через "наплив" охочих отримати паспорти Росія планує збільшити кількість міграційних підрозділів / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ Російської Федерації заявили, що взяли понад 60 тис. заяв на одержання російського громадянства від жителів окупованих територій Донбасу.

Про це журналістам заявила керівник Головного управління з питань міграції МВС РФ Валентина Казакова, повідомляє інформагентство ТАСС.

За її словами, на сьогодні жителі окупованих територій Луганської та Донецької областей подали понад 60 тис. заяв на одержання російських паспортів, із них громадянство отримали вже понад 25 тис. осіб.

Відео дня

Читайте також"Росіяни розгублені": у МінТОТ заявили про зрив масової видачі жителям ОРДЛО паспортів РФ

Казакова також зазначила, що у відомстві планують збільшити штатну чисельність міграційних підрозділів "через наплив бажаючих отримати російське громадянство".

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене одержання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня він заявив, що Росія може спростити процедуру одержання громадянства для всіх українців, а не тільки для проживаючих на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що указ про спрощену видачу російських паспортів жителям Донецької і Луганської областей загрожує Мінському процесу і ставить під загрозу заходи, спрямовані на забезпечення миру громадянам України.

5 серпня МЗС Естонії заявило, що не визнаватиме паспорти РФ, видані громадянам України на окупованому Донбасі.