Зеленський обговорив із Нетаньягу питання відмови українцям у в’їзді до Ізраїлю / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення домовленості з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу про вирішення проблеми численних відмов українцям у в’їзді до Ізраїлю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив на спільній з Нетаньягу прес-конференції в Києві.

Читайте такожСтало відомо, які питання Нетаньяху обговорить із Зеленським під час свого візиту в Україну

Відео дня

«Останнім часом наші держави активно співпрацюють і в міграційній сфері, йдеться про численні відмови громадянам України на в’їзд до Ізраїлю. Ми домовилися остаточно вирішити цю проблему», - зазначив Зеленський.

«Громадяни обох держав повинні максимально користуватися перевагами безвізового режиму, а українські громадяни не повинні тисячами затримуватись на кордоні Ізраїлю», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня міністри внутрішніх справ України та Ізраїлю Арсен Аваков та Аріє Дері підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва, яка покладе край непорозумінням при перетині кордону.

За статистикою Державної прикордонної служби України, 4,5 тис. українцям відмовили у перетині кордону з Ізраїлем у 2017 році, 3,5 тис. українців не пропустили в 2018 році, за півроку 2019 - кількість відмов становила 2,5 тисячі.

В МВС нагадали, що ще в 2017 році Україна та Ізраїль створили спільну робочу групу для розробки механізму вирішення кризової ситуації з перетином кордону, поліпшення умов проходження міграційного контролю та впровадження належних стандартів дотримання прав людини.

Влада Ізраїлю пояснювала збільшення кількості відмов у в'їзді тим, що дедалі більше громадян колишнього СРСР, з якими Ізраїль має угоди про безвізовий режим (Росія, Україна, Білорусь та Грузія), намагаються незаконно осісти в країні.