Ілюстрація REUTERS

Представник "Опозиційною платформи - За життя" Вадим Рабінович заявляє, що партії "Батьківщина" і "Голос" відмовилися від посади заступника голови Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам після засідання підгруп Підготовчої депутатської групи.

"Батьківщина" і "Голос" відмовилися від посади віце-спікера. Тобто, з опозиції претендуємо тільки ми. Ну, я не знаю, наскільки партія Порошенка є опозиційною ... Ми сказали: ми претендуємо на цей пост і будемо подавати свою кандидатуру ", - зазначив Рабінович.

Відео дня

Читайте такожНова Рада ухвалюватиме перші результативні рішення вже 29 серпня – новообраний депутат

Він не уточнив, про яку кандидатуру йдеться, пояснивши, що "ОТЗЖ" хоче побачити, які комітети їй дадуть.

Як повідомив Рабінович, новообрані народні депутати домовилися, що завтра до 12.00 мають бути точно сформульовані пропозиції, які комітети можуть бути віддані під керівництво опозиції.

Він зазначив, що опозиція має отримати комітети, за допомогою яких можна "контролювати владу", зокрема, Регламентний і з діяльності правоохоронних органів.

На запитання, чи можна очікувати, що завтра відбудеться засідання самої Підготовчої депутатської групи, Рабінович відповів, що завтра очікуються пропозиції щодо комітетів, а у четвер вже можна провести засідання групи і обговорити остаточні пропозиції.

Крім того, говорячи про розсадження депутатів у сесійній залі, Рабінович повідомив, що місця вже "поділили", зокрема, "ОТЗЖ" залишається на місцях фракції "Опозиційний блок", а перші ряди займе "Слуга народу".