Ілюстрація REUTERS

Громадянин Росії Олексій Седіков, засуджений в Україні за тероризм, написав прохання про помилування на ім’я президента Володимира Зеленського.

Про це розповів сам Седіков, повідомляє "Громадське".

Читайте такожУ Кремлі підтвердили контакти з Україною щодо обміну полоненими

Відео дня

«Десь два тижні тому до мене прийшли працівники СБУ і запитали, чи хочу я на обмін, я сказав, що так, і мені запропонували написати заяву на помилування. І десь тиждень тому я написав заяву», - сказав ув'язнений.

Тепер, за словами Седікова, він очікує новин.

Седіков - лейтенант запасу збройних сил РФ, у 2016 році він почав воювати на боці бойовиків так званої «ЛНР». У липні 2016 року Седікова затримали українські військові, тоді він отримав поранення ноги. У 2017 році його визнали винним у терористичній діяльності й засудили до 11 років в’язниці.

Він є у списку росіян, яких Україна готова обміняти на політв’язнів у Росії та на Донбасі. Седікова вже возили на обмін у грудні 2017, але повернули, як і всіх інших росіян.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня в «Лефортово» взяли передачі активістів для українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Один із керівників російського правозахисного центру "Меморіал" Сергій Давідіс у коментарі УНІАН припустив, що РФ може невдовзі передати Україні Балуха, Клиха, Карпюка, Кольченка і Гриба. Також у московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Сущенка, Сизоновича та Панова.

21 серпня у «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв’язнів: Клиха, Карпюка, Кольченка, Балуха і Сущенка.